Ζημιές/καταστροφές προϊόντων

Τα προϊόντα μας φορτώνονται από τις συνεργαζόμενες με εμάς μεταφορικές εταιρείες από Βόλο προς Αθήνα και από Βόλο προς Θεσσαλονίκη.

Σε περίπτωση που τα προϊόντα παραληφθούν από την έδρα των συνεργαζόμενων με εμάς εταιρειών και διαπιστωθεί πρόβλημα σε κάποιο προϊόν κατά την διάρκεια της παραλαβής (όχι αργότερα) υπεύθυνη είναι η εταιρεία μας.

Στην περίπτωση που δοθεί από εσάς εντολή τα προϊόντα σας να γίνουν μεταφόρτωση σε μεταφορική εταιρεία της επιλογής σας που έχει έδρα την Αθήνα ή Θεσσαλονίκη η υποχρέωση μας για την καταλληλόλητα των προϊόντων λαμβάνει πέρας τη στιγμή που παραδίδουμε τα προϊόντα σας στην υποδειχθείσα από εσάς μεταφορική εταιρεία.

Την στιγμή που η μεταφορική εταιρεία που μας έχετε υποδείξει παραλαμβάνει από εμάς τα προϊόντα σας με σκοπό να σας τα παραδώσει στον προορισμό της επιλογής σας είναι υποχρεωμένη βάσει νόμου να ελέγξει τα προϊόντα που παραλαμβάνει από εμάς και να υπογράψει στην φορτωτική που έχει εκδοθεί από την συνεργαζόμενη με εμάς μεταφορική εταιρεία ότι έχει παραλάβει τα εμπορεύματα σε άψογη κατάσταση.

Η υπογραφή στο φορτωτικό έγγραφο μεταφράζεται, βάσει νόμου, ότι έχει παραλάβει σε άψογη κατάσταση τα προϊόντα. Σε διαφορετική περίπτωση η μεταφορική εταιρεία που μας υποδείξατε οφείλει να μην υπογράψει στο φορτωτικό έγγραφο και να μας ενημερώσει για τον λόγο που δεν υπογράφει (ποιο είναι το πρόβλημα και σε ποιο προϊόν) και αφού εμείς δεσμευτούμε ότι θα αντικαταστήσουμε το προϊόν άμεσα και αποστέλλοντας το το συντομότερο δυνατόν σε αυτούς στην συνέχεια έχουν το δικαίωμα (προαιρετικά) εφόσον πρώτα πειστούνε για τις δεσμεύσεις μας ότι θα αποστείλουμε και θα αποκαταστήσουμε το προϊόν να υπογράψουνε στο φορτωτικό έγγραφο γράφοντας κάτω από την υπογραφή ολόγραφος «παραλαμβάνω με επιφύλαξη τα προϊόντα λόγο ποιοτικού προβλήματος». Ποτέ κανένα πρακτορείο δεν παραλαμβάνει προβληματικά προϊόντα γιατί αυτόματα κηδεμονεύει το πρόβλημα του, αντίστοιχα όταν τα προϊόντα φτάσουν στον προορισμό τους και σας ζητηθεί από τον υπεύθυνο της μεταφορικής εταιρείας να υπογράψετε το φορτωτικό έγγραφο στο σημείο που αναγράφει «ο παραλαβών» ή «ο παραλήπτης» θα πρέπει (έχετε την υποχρέωση) πριν υπογράψετε να ελέγξετε ενδελεχώς τα προϊόντα για τυχών φθορές χτυπήματα γρατζουνιές βουλιάγματα κ.α.

Σε περίπτωση που μετά τον οπτικό έλεγχο κρίνετε ότι τα προϊόντα σας έχουν μεταφερθεί από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ως τον προορισμό της επιλογής σας σε άψογη κατάσταση βάζετε την υπογραφή σας και παραλαμβάνετε τα προϊόντα σας.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ στο φορτωτικό έγγραφο και δεν θα παραλάβετε τα προϊόντα. Αυτομάτως καθιστάτε την μεταφορική εταιρεία υπεύθυνη για την ζημιά που έχουν υποστεί τα προϊόντα σας και απαιτείται από αυτούς να αποζημιώσουνε τα προβληματικά προϊόντα. Εάν κάνετε το “λάθος” και υπογράψετε αυτομάτως επικαλείστε ότι έχετε παραλάβει τα προϊόντα σας σε κατάσταση άψογη και το πρακτορείο αποποιείται των ευθυνών του, σε απλά ελληνικά εγκλωβίζεστε στο να μην αποζημιωθείτε χωρίς να το ξέρετε.

Το πρακτορείο, όταν αρνηθείτε να υπογράψετε στο πεδίο ο παραλήπτης λόγω των προβλημάτων που έχουν τα προϊόντα θα επικαλεστεί ότι η ευθύνη είναι του φορτωτή. Θα πρέπει να του τονίσετε ότι γνωρίζετε ότι από την στιγμή που έχει παραλάβει τα προϊόντα από τον φορτωτή και έχει υπογράψει στο φορτωτικό έγγραφο ότι έχει παραλάβει αυτόματα δηλώνει ότι έχει παραλάβει τα προϊόντα σε άψογη κατάσταση. Θα πρέπει να του δηλώσετε το προφανές: ότι καμία μεταφορική εταιρεία δεν θα δεχόταν να βάλει την υπογραφή της την ώρα που παραλαμβάνει προϊόντα είτε απευθείας από τον φορτωτή είτε από άλλη μεταφορική εταιρεία (καθεστώς μεταφόρτωσης) εάν τα προϊόντα είχαν τα συγκεκριμένα εμφανή προβλήματα ποιότητας ή προβλήματα που έχουν προέλθει από κατά την μεταφόρτωση ή προβληματικά προϊόντα που έχουν φορτωθεί με δόλο εκ προ μελέτης από την μεριά του φορτωτή. Και αυτόματα επικαλείστε αποζημίωση από αυτόν . Εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε να σας αποζημιώσουμε για τους προαναφερθείς επεξηγημένους λόγους και αποποιούμαστε οποιαδήποτε ευθύνη αποζημίωσης προς εσάς.

Σε περίπτωση που εσείς ή η μεταφορική εταιρεία της επιλογής σας επικαλεστείτε ότι τα προϊόντα μας έχουν ελλιπές-προβληματικό-ακατάλληλο αμπαλάζ σας ενημερώνουμε εκ προοιμίου ότι τα προϊόντα μας είναι για βιομηχανική – βιοτεχνική χρήση είναι ογκώδη με μεγάλες διαστάσεις κατά μήκος (πλάκες πολυκαρβονικών φύλλων, πλεξιγκλάς και πάνελ) και ως εκ τούτου είναι αδύνατο να τυλιχτούνε με υλικό συσκευασίας σαν τα καταναλωτικά προϊόντα που απευθύνονται σε ιδιώτες. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγω τα συγκεκριμένα προϊόντα διαθέτουν από το εργοστάσιο κατασκευής τους προστατευτικό φιλμ (stretch film) και έτσι είθισται να διακινούνται αν τον πλανήτη με μοναδική προστασία το stretch film τους. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι αυτά τα προϊόντα έφτασαν στις αποθήκες μας χωρίς καταστροφή και ζημιές με φορτηγά ή με πλοία από χώρες όπως η Ιταλία, το Ισραήλ, η Γερμανία χωρίς απολύτως κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτό καταδεικνύει την υπευθυνότητα κάποιον μεταφορικών εταιρειών και αντίστοιχα την ανευθυνότητα κάποιον άλλων μεταφορικών εταιρειών που προκαλούν ζημιές σε προϊόντα μεταφέροντάς τα λίγα μόνο χιλιόμετρα! Παρόλα αυτά και για να μην έχετε τέτοιου είδους προβλήματα (αν και πολύ σπάνια συμβαίνουν τέτοια περιστατικά) μπορείτε να μας ζητήσετε να φορτώσουμε τα προϊόντα σας πάνω σε ξυλοπαλέτες ειδικού τύπου ( λόγω μεγάλων διαστάσεων) με επιβάρυνση εκ μέρους σας. Η επιβάρυνση θα σας κοινοποιηθεί τηλεφωνικά ή με e-mail. Θα χρεωθεί δε στο παραστατικό που θα εκδώσουμε. Διαβάζοντας το παρόν κείμενο αποδέχεστε να αγοράσετε από εμάς προϊόντα με τις άνωθεν επεξηγήσεις-υποχρεώσεις-νομικό πλαίσιο περί μεταφορών. Η μη ανάγνωση του επεξηγηματικού κειμένου εκ μέρους σας δεν αποποιεί την συνυπευθυνότητα σας και την αδυναμία αποζημίωσης από την μεταφορική εταιρεία που σας παρέδωσε τα προϊόντα εφόσον έχετε υπογράψει τα φορτωτικά έγγραφα.

Διαβάζοντας το παρόν κείμενο και εφόσον εξακολουθείτε να έχετε απορίες έχετε το δικαίωμα και την υποχρέωση να επικοινωνήσετε μαζί μας.