Οδηγίες αποθήκευσης

Για την σωστή αποθήκευση των πολυκαρβονικών φύλλων να αποφεύγεται πάντα να αφήνεται τα φύλλα εκτεθειμένα στον ήλιο, ακόμα και αν με την συσκευασία του εργοστασίου. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει λιώσιμο του προστατευτικού φιλμ και επικόλληση των φύλλων μεταξύ τους.

Αποφεύγεται να αφήνετε τα φύλλα εκτεθειμένα στη βροχή ακόμα και αν είναι συσκευασμένα γιατί υπάρχει η πιθανότητα σχηματισμού υγρασίας στο εσωτερικό των κυψελών.

Αποφεύγεται να μεταφέρεται τα φύλλα που έχουν πλάτος πάνω από 2.00 μέτρα και βρίσκονται αποθηκευμένα σε παλέτες χωρίς κλαρκ με μεγάλο άνοιγμα και μήκος στα πιρούνια του.

Αποφεύγετε να αποθηκεύεται τα φύλλα με τις κυψέλες εκτεθειμένες, για περισσότερες από δύο ημέρες, επειδή υπάρχει κίνδυνος η ατμοσφαιρική ρύπανση και η σκόνη να δημιουργήσει λεκέδες στο εσωτερικό του φύλλου που δεν καθαρίζονται.

Αποφεύγεται να σέρνετε επαναλαμβανόμενα τα φύλλα μεταξύ τους επειδή (ακόμα και αν το προστατευτικό φιλμ τα προστατεύει από γρατζουνιές), θα δημιουργηθεί στατικός ηλεκτρισμός, με αποτέλεσμα να κολλήσει σκόνη πάνω τους. Εάν συμβεί αυτό, καθαρίστε τα χρησιμοποιώντας μαλακό και υγρό πανί, χωρίς να τα τρίψετε πολύ. Ο στατικός ηλεκτρισμός θα απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα σε λίγες ώρες.

Οδηγίες καθαρισμού

Υπό κανονικές συνθήκες το σκέτο νερό είναι ιδανικό για να διατηρήσει τα πολυκαρβονικά φύλλα καθαρά.

Σε περίπτωση που δημιουργηθούν λεκέδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ουδέτερο σαπούνι για τον καθαρισμό, αρκεί να μην περιέχει χημικούς διαλύτες από στοιχεία που προκαλούν φθορά.

Συνιστάτε η διαδικασία καθαρισμού να ξεκινάει με μια παρόπλιση με ζεστό νερό.

Συνεχίζετε τον καθαρισμό χρησιμοποιώντας αλκαλικό σαπούνι, πανιά και μια καθαρή βούρτσα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να καθαρίσει το υλικό.

Λεκέδες από λάδι ή πίσσα μπορούν να απομακρυνθούν χρησιμοποιώντας αλκοόλ ή διαλύτη βενζίνης και έπειτα ξεβγάζετε άφθονα με ζεστό νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *