1ος τρόπος: Διάφανα συνδετικά

ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ
ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ
ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ
ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ
ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ
ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ

Προετοιμασία των φύλλων

Βήμα 1: Κόψτε τα φύλλα με πριόνι στις επιθυμητές διαστάσεις (Εικόνα 1.1).

Βήμα 2: Αφαιρέστε το προστατευτικό φιλμ (Εικόνα 1.2).

Βήμα 3: Διπλώστε στα 10cm περίπου και τις 4 πλευρές του προστατευτικού (Εικόνα 1.3).

Βήμα 4: Τοποθετήστε την σφραγιστική ταινία – αναπνέουσα (Εικόνα 1.4α) στην κάτω πλευρά με ανοιχτές κυψέλες (εκεί που στραγγίζουν τα νερά) και σφραγιστική ταινία αλουμινίου anti – dust (Εικόνα 1.4β) στην πάνω πλευρά των αντίστοιχων κυψελών.

Προετοιμασία των σφραγιστικών προφίλ U

Βήμα 1: Χρησιμοποιείστε ένα σιδεροπρίονο για να κόψετε τα προφίλ U στο σωστό μήκος, ώστε να ταιριάζουν με το πλάτος  των φύλλων που θα τα τοποθετήσετε (Εικόνα 2.1).

Βήμα 2: Τρυπήστε το κάτω μέρος των σφραγιστικών προφίλ (Εικόνα 2.2) όπως φαίνεται στο σχήμα για να επιτύχετε την αποστράγγιση των νερών.

Προετοιμάζοντας τα συνδετικά προφίλ

Κόψτε το επίπεδο διαιρούμενο συνδετικό προφίλ (βάση και top) στο απαιτούμενο μήκος. Για καμπύλες κατασκευές κόψτε το top κατά 2cm μεγαλύτερο από αυτό της βάσης. Ανοίξτε τρύπες 7mm σε 50cm απόσταση από τη βάση του ψαλιδιού ή ανάλογα με τη θέση των τεγίδων (Εικόνα 3).

Οδηγίες τοποθέτησης σε σκελετό με ψαλίδια

Βήμα 1: Χρησιμοποιείστε βίδες για να στερεώσετε τη βάση του συνδετικού προφίλ στο σκελετό. Βεβαιωθείτε ότι οι βίδες δεν παραμορφώνουν το προφίλ εκεί που το συγκρατούν (Εικόνα 4.1).

Βήμα 2: Τοποθετήστε το φύλλο πάνω στα πλαϊνά πτερύγια (αυτιά) της βάσης με την πλευρά που έχει το τυπωμένο φιλμ να βλέπει τον ήλιο (Εικόνα 5.2.).

Βήμα 3: Τοποθετήστε τη βάση του επόμενου συνδετικού προφίλ στην σωστή θέση κάτω  από το φύλλο και στερεώστε την στο ψαλίδι (Εικόνα 5.3).

Βήμα 4: Τοποθετήστε το top συνδετικό προφίλ ώστε να κουμπώσει πάνω στην βάση, χτυπώντας με μία ματσόλα όπου χρειάζεται (εικόνα 6).

Βήμα 5 έως 7: Συνεχίστε τοποθετώντας διαδοχικά, ένα φύλλο (Εικόνα 7.5), μία βάση από συνδετικό προφίλ (Εικόνα 7.6) και ένα top συνδετικό προφίλ (Εικόνα 7.7) μέχρι να φτάσετε στο τέλος της κατασκευής. Αφού ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των φύλλων αφαιρέσετε το τυπωμένο προστατευτικό φιλμ.

Οδηγίες τοποθέτησης σε σκελετό με τεγίδες

Βήμα 1: Τοποθετείστε τα φύλλα με την πλευρά που έχει το τυπωμένο φιλμ να κοιτάζει προς τα πάνω και βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή γωνία κλίσης σε σχέση με την οροφή (Εικόνα 8.1).

Βήμα 2: Τοποθετείστε τη βάση του συνδετικού προφίλ, κάτω από την άκρη του φύλλου και βιδώστε το για να συγκρατηθεί στις τεγίδες. Βεβαιωθείτε ότι η βίδα δε σκίζει, δε λυγίζει και δεν ασκεί υπερβολική πίεση στο βασικό συνδετικό προφίλ (Εικόνα 8.2).

Βήμα 3: Στερεώστε τη βάση στις τεγίδες της οροφής (Εικόνα 9.3).

Βήμα 4: Προσαρμόστε το μέγεθος του φύλλου στην απόσταση μεταξύ των βάσεων (Εικόνα 9.4).

Βήμα 5: Τοποθετήστε το top συνδετικό προφίλ ώστε να κουμπώσει πάνω στην βάση χτυπώντας με μια ματσόλα όπου χρειάζεται (Εικόνα 10.5).

Βήμα 6 και 7: Συνεχίστε τοποθετώντας διαδοχικά, ένα φύλλο (Εικόνα 11.5), μια βάση από συνδετικό προφίλ (Εικόνα 11.6) και ένα top συνδετικό προφίλ (Εικόνα 11.7) μέχρι να φτάσετε στο τέλος της κατασκευής. Αφού ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των φύλλων αφαιρέστε το τυπωμένο προστατευτικό φιλμ.

Επικόλληση σε τοίχους, σωλήνες υδρορροής και σε ειδικά τεμάχια

  • Ετοιμάστε τα μεταλλικά κομμάτια, που θα κολληθούν στην μία πλευρά του τοίχου και θα καλύπτουν την άκρη του φύλλου από την άλλη πλευρά (Εικόνα 12.1). Σφραγίστε με σιλικόνη όπου χρειάζεται.
  • Σχεδιάστε μια υδρορροή με λούκι και ενώστε το φύλλο στο λούκι της υδρορροής (Εικόνα 12.2)
  • Ετοιμάστε το ειδικό τεμάχιο για την οροφή και συνδέστε το με το top προφίλ.

Τελειωτικές εργασίες και ενίσχυση

  • Τοποθετήστε στερεωτικές βίδες μόνο στις υποστηρικτικές τεγίδες (Εικόνα 13.3).
  • Μη σφίγγετε υπερβολικά τις βίδες (Εικόνα 13.4)

Όταν βιδώνουμε τα φύλλα, πρέπει να ανοίγουμε σ’ αυτά τρύπες μεγαλύτερης διαμέτρου κατά 6mm από αυτήν της βίδας, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις συστολές – διαστολές.

Υλικά που θα χρειαστείτε κατα την τοποθέτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *