Θερμική και μηχανική διαμόρφωση πολυκαρβονικών συμπαγή φύλλων 

Θερμική διαμόρφωση

Πριν την διαδικασία της θερμικής διαμόρφωσης των πολυκαρβονικών θα πρέπει να αφαιρέσουμε την υγρασία από τα φύλλα, διαφορετικά το πιο πιθανό είναι να έχουμε φυσαλίδες στο υλικό. Η ενδεδειγμένη διαδικασία για την αποξήρανση των φύλλων είναι να χρησιμοποιήσουμε φούρνο με κυκλοφορία αέρα στους 120-125oC. όσο παχύτερα τα φύλλα, τόσο πιο πολύ πρέπει να παραμείνουν στο φούρνο, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

Πάχος φύλλου (mm) Χρόνος αποξύρανσης στους 125oC
1 1.5
2 4
3 7
4 12
5 18
6 26
8 45

Μηχανική διαμόρφωση

Μπορούμε να διαμορφώσουμε τα συμπαγή φύλλα σε στράντζα που χρησιμοποιείται για μεταλλικά ελάσματα. Όταν διαμορφώνουμε φύλλα πάχους  μεγαλύτερου από 2mm τότε αναπτύσσονται υψηλές εσωτερικές τάσεις στο υλικό. Αυτές οι τάσεις προκαλούν μείωση των μηχανικών ιδιοτήτων του υλικού και θα πρέπει να αποφεύγουμε να φορτίζουμε τα διαμορφωμένα φύλλα με σημαντικά φορτία. Κομμάτια καμπυλωμένα ή διαμορφωμένα με υψηλές εσωτερικές τάσεις είναι περισσότερο ευαίσθητα στα διάφορα χημικά απ’ ότι τα επίπεδα φύλλα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή άγνωστα χημικά με διαμορφωμένα ή καμπυλωμένα πολυκαρβονικά.

Ψυχρή κάμψη

Τα πολυκαρβονικά μπορούν να καμπυλώσουν με ελάχιστη επιτρεπόμενη ακτίνα καμπυλότητας 170 φορές το πάχος τους. Για μικρότερες ακτίνες καμπυλότητας θα πρέπει να γίνει θερμοφοράρισμα.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *