Οδηγίες τοποθέτησης αυλακωτών πολυκαρβονικών φύλλων 

Αποθήκευση των φύλλων

Τα φύλλα πρέπει να αποθηκεύονται οριζόντια και σε σκεπαστό χώρο.

Προετοιμασία των φύλλων

Ψαλίδια κοπής χάλυβα ή τροχοί με πυκνή οδόντωση (βήμα κοπής <= 3mm) πρέπει να χρησιμοποιούνται για να κόψουμε τα αυλακωτά πολυκαρβονικά φύλλα. Φροντίστε τα φύλλα να είναι καλά στερεωμένα για να αποφύγουμε κραδασμούς κατά την κοπή. Επίσης θα πρέπει να φροντίσουμε να μη γρατζουνίσουμε την όψη με την UV προστασία.

Οι τρύπες για τις βίδες θα πρέπει να γίνονται με διάμετρο 6mm μεγαλύτερη από αυτή των βιδών για να έχουμε περιθώρια για συστολές – διαστολές. Σε εφαρμογές με πολύ μεγάλα φύλλα θα χρειαστεί να γίνουν μακρόστενες τρύπες.

Τοποθέτηση

Λαμβάνοντας υπόψη τις συστολές και διαστολές των πολυκαρβονικών φύλλων που είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές του χάλυβα ή του ξύλου (τα συνηθέστερα υλικά για το σκελετό των κατασκευών με αυτά) προτείνεται να χρησιμοποιούνται πολλά μικρά φύλλα αντί ενός μεγάλου. Η αλληλοεπικάλυψη κατά μήκος των φύλλων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 120mm και για επικαλύψεις στέγης με μικρή κλίση καλό είναι να φτάσουμε στα 200mm. Κατά πλάτος αλληλοκαλύπτουμε κατά μία αυλάκωση.

Οι κατά μήκος αλληλοκαλύψεις  πρέπει να υποστηρίζονται οπωσδήποτε από τεγίδα ώστε να μπορούμε να τις βιδώσουμε. Οι βίδες θα πρέπει να τοποθετούνται στην κορυφή της κυμάτωσης για εφαρμογές στέγης και στην κοιλιά για κατακόρυφες επικαλύψεις. Πρέπει να φροντίσουμε οι βίδες να κρατούν καλά στερεωμένα τα φύλλα ώστε να μην έχουμε κραδασμούς αλλά φυσικά δεν θα πρέπει να παραμορφώνουν τη γεωμετρία της κυμάτωσης τους.

Πρέπει να φροντίσουμε όλα τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τα πολυκαρβονικά φύλλα να είναι συμβατά μ’ αυτά. Οι ροδέλες πρέπει να είναι από EPDM και σε καμία περίπτωση από PVC. Αποφεύγουμε να περπατάμε πάνω στα φύλλα. Αν είναι απαραίτητο, πρέπει να τοποθετήσουμε μία τάβλα από ξύλο αρκετά μεγάλων διαστάσεων.

Υλικά που θα χρειαστείτε για την τοποθέτηση

Καθαρισμός των φύλλων

Χρησιμοποιούμε πολύ νερό, ουδέτερο καθαριστικό και μαλακό πανί. Αποφεύγουμε τα ισχυρά καθαριστικά που περιέχουν διαλύτες και τις βούρτσες.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *